Gyakran feltett kérdések

Kérem, válasszon az alábbi gyűjtőcímek közül:
Kérdőív létrehozása
Milyen típusú kérdéseket tehetek a kérdőívembe?
A kérdőívek szerkesztéséhez 10 különböző típusú kérdésből választhat – az egyszeres választástól kezdve a rangsoroláson át a nyílt szöveges kérdésig: így feltárhatja a kitöltők véleményét, értékeit vagy szükségleteit.
Képeket is felhasználhat, így gyűjtheti a különböző logókkal, grafikákkal, hirdetési tervekkel kapcsolatos véleményeket.
A feltehető kérdésekről még több információt talál a Kérdéstípusok menüpont alatt.
Lehetséges anonim és nem-anonim kérdőívek létrehozása az oldalon?
Igen, mindkét opció lehetséges. Anonim kérdőívek létrehozásához ne használjon olyan kérdéseket, melyek a kitöltőt arra kérdik, hogy személyes információkat adjon meg magáról. A nem-anonim kérdőívek esetén pedig beállíthatja, hogy a személyes információkra vonatkozó kérdések kötelezően megválaszolandók legyenek.
Mik azok a továbbító válaszok és hogyan kell használni azokat?
A továbbító vagy szűrő válaszok engedélyezik a kitöltők számára az olyan kérdések átugrását, melyek nem relevánsak a számukra. Például, ha az első kérdésre a kitöltő azt feleli, hogy nem néz egyáltalán televíziót, akkor a kedvenc csatornára kérdező következő kérdés nem lesz látható a számára, hiszen nem releváns a kérdés. A továbbító válasz ilyen esetben a harmadik kérdésre irányítja a válaszadót. Lehetséges olyan beállítás is, mely során a felhasználó meghatározza, hogy az egyes válaszopciók külön mely kérdésekre irányítsa a válaszadókat.
Van lehetőség egy-egy kérdést kötelezően megválaszolandónak beállítani?
Igen, erre van lehetőség. A kérdések készítése közben lehetőség nyílik a „Kötelezően megválaszolandó” jelölőnégyzetet bepipálni. Ha ez a négyzet bepipálatlan marad, a kérdésre nem lesz kötelező a válaszadás és a válaszadó könnyedén átugorhatja a kérdést válaszadás nélkül.
Használhatok képeket a kérdőívemben?
Igen, több módon is használhat képeket:
 • Feltölthet egy képet, és kérdéseket tehet fel róla.
 • Egy kérdés válaszlehetőségeiként képeket is alkalmazhat.
 • A kérdőívbe illesztheti cégének logóját, melyet a kitöltés során végig látnak a személyek.
Egy bizonyos témában szükséges összeállítani egy kérdőívet, találok kiindulási alapot a témához?
A “Kérdőív-minták” szekcióban néhány különböző témát illetően találhatók példák. Ezek a példák irányadóként szolgálnak a sikeres kérdőív összeállításához és akár fel is használhatók alapjaikban.
Adatgyűjtés
Hogyan küldhető ki a kérdőív a megkérdezetteknek?
Az oldalunkon található online kérdőívek mindegyike egyedi linkkel rendelkezik, melyek e-mailben elküldhetők a potenciális megkérdezetteknek. A link bármilyen oldalon közzé is tehető, pl. Facebook, Twitter vagy iWiW.
Hányszor tölthető ki egy kérdőív egy számítógépről?
Egy kérdőív egyszer tölthető ki egy számítógépről. Ennek a kontrollálását a “cookie-technológia” biztosítja. Ha szükséges az Ön megkérdezettjei számára, hogy egy gépről többször is ki lehessen tölteni egy kérdőívet, akkor ezt engedélyezheti a további kérdőív-beállítások menüpontban a kérdőív szerkesztésekor.
Kérdőív eredmények
Lehetséges az egyes válaszadók válaszainak külön-külön megtekintése?
Igen, ez lehetséges. Az “Eredmények -> Kitöltők” menüpontban található ez a funkció vagy a válaszokat tartalmazó Excel fájl. A különálló válaszok nyomtathatók válaszadónként is. E funkció csak a fizetős csomagokban érhető el.
Törölhetők a kérdőív kérdéseire összegyűjtött válaszok?
Két metódus áll rendelkezésre a törléshez:
 • A válaszok véglegesen törölhetők a rendszerből. Az “Eredmények -> Kitöltők” menüpontban minden egyes válasz esetén található egy törlés funkció.
 • Letölthető a válaszokat összegző Excel-fájl is, melyben szintén elvégezhető a törlés. Ekkor a rendszerben megmaradnak a válaszok, csak az érintett fájlban megy végbe a törlés.
Megváltoztathatók a diagramtípusok a kérdőív eredményeinél?
A típusok változtathatók:
 • Minden egyes kérdés összesített eredményei megtalálhatók az “Eredmények” menüpontban. A Kerdoivem.hu oldalán négy opció lehetséges: oszlop-, sor-, kör- és vonaldiagram. A változtatás egyszerűen kivitelezhető és menthető a számítógépre.
 • Saját diagramok is készíthetők az Excel-fájlok letöltése után az Excel programban.
Van lehetőség az adatok SPSS-ben való feldolgozására és elemzésére?
Igen, az adatfeldolgozáshoz letölthető egy SPSS-be importálható fájl is. A válaszok ebben a fájlban előre numerikusan kódoltak. Az ilyen típusú formátum könnyű feldolgozást eredményez akár Excelből átmásolás is lehetséges.
Hol láthatom, hogyan elemezhetem a kérdőívemre adott válaszokat?
 • Az egyes kérdésekre adott válaszokat grafikonokon ábrázolja a rendszer.
 • Megtekintheti egy-egy személy válaszainak összesítését.
 • Excel formátumban letöltheti az összes választ.
 • Az eredmények összefoglalására mutató hivatkozást másoknak is elküdlheti.
További részleteket az Eredmények menüpont alatt talál.
Mennyi idő múlva nézhetem meg a kérdőívem eredményeit?
A felmérések eredményei és az adatbázis rögtön hozzáférhető, amint a kérdőívet közzétették, és az első személy befejezte a kitöltést.
Kerdoivem.hu szolgáltatások
Milyen felméréseket végezhetek a Kerdoivem.hu segítségével?
A Kerdoivem.hu online eszközei sokrétű felhasználást tesznek lehetővé:
 • Ha Ön az üzleti világban dolgozik, olyan kérdőíveket készíthet, amelyekkel felmérheti ügyfelei vagy dolgozói elégedettségét, illetve végezhet nagy elemszámú válaszadó részvételét igénylő marketing- vagy piackutatásokat, mert az üzleti felhasználók profiljában korlátlan számú személynek kiküldheti kérdőíveit.
 • Ha Ön diák, kényelmesen elvégezheti a szakdolgozatához szükséges vagy bármilyen más akadémiai célú kutatást, ami statisztikai adatok gyűjtésén alapul. Ha Ön tanár, kurzusértékelő kérdőíveket szerkeszthet.
Adatbiztonság és bizalmasság
Az adatbiztonság és bizalmasság egyike a Kerdoivem.hu fő alapelveinek.
A felhasználói fiókokat és kérdőíveket időbeli korlátozás nélkül eltároljuk. A vállalati szervert egy non-stop elérhetőséget biztosító webszerver szolgáltató kezeli. További információért olvassa el a: használati feltételeket és a biztonsági politikánkat.