A "Menza" kérdőív eredményei
A kitöltők statisztikai adatai:
A válaszadók létszáma::
95
Az eredmények összefoglalása
1. Mennyire elégedett az elmúlt tanév során a menzával?
Egyáltalán nem bar1bar2 Teljes mértékben
8.22 / 10
A 51 számú kitöltő válaszainak átlaga 8.22 (1-től 10-ig skálázva).
2. Mennyire változatos az étlap?
Egyáltalán nem bar1bar2 Teljes mértékben
7.8 / 10
A 51 számú kitöltő válaszainak átlaga 7.8 (1-től 10-ig skálázva).
3. Mennyire kedvesek és segítőkészek a konyhai alkalmazottak?
Egyáltalán nem bar1bar2 Teljes mértékben
8.8 / 10
A 51 számú kitöltő válaszainak átlaga 8.8 (1-től 10-ig skálázva).
4. Milyen főzeléket fogyaszt szívesen a menzán? Állítsa sorba, és kezdje a legjobban kedvelttel!
Helyezés Pontok
burgonyafőzelék 1 221
lencsefőzelék 2 245
babfőzelék 3 293
zöldborsófőzelék 4 294
csilisbab 5 301
zöldbabfőzelék 6 333
sárgaborsó-főzelék 7 334
paradicsomos káposztafőzelék 8 338
finomfőzelék 9 348
kelkáposzta-főzelék 10 363
paradicsomos burgonyafőzelék 11 374
tökfőzelék 12 432
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
5. Miért ajánlja a menzát másoknak? (több válasz lehetséges) (Opcionális kérdés)
bőséges 19 bar1bar2  12.8%
tiszta 20 bar1bar2  13.4%
változatos 25 bar1bar2  16.8%
ízletes 36 bar1bar2  24.2%
udvariasak a dolgozók 24 bar1bar2  16.1%
olcsó 25 bar1bar2  16.8%
Összes válasz 149  
6. Nem ajánlom a menzát, mert (több válasz lehetséges) (Opcionális kérdés)
drága 6 bar1bar2  25%
kicsik az adatok 12 bar1bar2  50%
nem tiszta 2 bar1bar2  8.3%
nem egészségesek az ételek 2 bar1bar2  8.3%
a személyzet nem figyelmes 2 bar1bar2  8.3%
Összes válasz 24  
7. Fogyasztana-e különleges köreteket, pl. hajdina, brokkoli, köles, barna rizs? (több válasz lehetséges)
igen, mindegyiket 23 bar1bar2  39.7%
egyiket sem 11 bar1bar2  19%
csak hajdina 2 bar1bar2  3.4%
csak brokkoli 9 bar1bar2  15.5%
csak köles 1 bar1bar2  1.7%
csak barna rizs 11 bar1bar2  19%
csak köles 1 bar1bar2  1.7%
Összes válasz 58  
8. Milyen köreteket fogyaszt szívesen? Kezdje a legkedveltebbel!
Helyezés Pontok
párolt zöldség 1 202
burgonya 2 202
burgonyapüré 3 203
majonézes saláták 4 214
rizs 5 223
tésztafélék 6 242
tarhonya 7 252
gyümölcsös köretek 8 262
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
9. Ebben a tanévben megjelentek új fogások az étlapon. Értékelje azokat!
harcsapaprikás túrós csuszával
finom 22 bar1bar2  44%
11 bar1bar2  22%
nem finom 4 bar1bar2  8%
nem szeretem 13 bar1bar2  26%

csirkemell-filé sajtmártással
finom 40 bar1bar2  80%
10 bar1bar2  20%
nem finom 0 bar1bar2  0%
nem szeretem 0 bar1bar2  0%

csirkemell burgonyasalátával
finom 34 bar1bar2  68%
11 bar1bar2  22%
nem finom 3 bar1bar2  6%
nem szeretem 2 bar1bar2  4%

flamand leves
finom 22 bar1bar2  44%
17 bar1bar2  34%
nem finom 6 bar1bar2  12%
nem szeretem 5 bar1bar2  10%

olaszos paradicsomleves
finom 24 bar1bar2  48%
12 bar1bar2  24%
nem finom 5 bar1bar2  10%
nem szeretem 9 bar1bar2  18%

húsospenne
finom 26 bar1bar2  52%
19 bar1bar2  38%
nem finom 3 bar1bar2  6%
nem szeretem 2 bar1bar2  4%

harcsafilé zöldségágyon
finom 26 bar1bar2  52%
8 bar1bar2  16%
nem finom 4 bar1bar2  8%
nem szeretem 12 bar1bar2  24%

sztrapacska
finom 29 bar1bar2  58%
13 bar1bar2  26%
nem finom 3 bar1bar2  6%
nem szeretem 5 bar1bar2  10%

sonkás tészta
finom 25 bar1bar2  50%
16 bar1bar2  32%
nem finom 5 bar1bar2  10%
nem szeretem 4 bar1bar2  8%

brassói aprópecsenye
finom 39 bar1bar2  78%
10 bar1bar2  20%
nem finom 0 bar1bar2  0%
nem szeretem 0 bar1bar2  0%

vaníliás nudli
finom 24 bar1bar2  48%
11 bar1bar2  22%
nem finom 6 bar1bar2  12%
nem szeretem 8 bar1bar2  16%

10. Mennyire támogatja a minta-menza programot, mely szerint az ételek só- és cukorszegényebben, mesterséges adalékanyagok nélkül készüljenek, egészségesebb, de íztelenebbek legyenek?
teljes mértékben támogatom 22 bar1bar2  44%
nem támogatom 14 bar1bar2  28%
közömbös 10 bar1bar2  20%
nem hallottam róla 4 bar1bar2  8%
Összes válasz 50  
11. Támogatja-e, hogy a kétmenüs rendszerben egyik menü a reformkonyha irányzatnak megfelelően összeállított és elkészített legyen?
igen 30 bar1bar2  60%
nem 5 bar1bar2  10%
alkalmanként 15 bar1bar2  30%
Összes válasz 50  
12. Hogyan vélekedik arról, hogy az elmúlt tanév során a konyha csak friss alapanyagokból, mesterséges adalékanyagok, és készételek nélkül készíti a menüt? (több válasz lehetséges)
örülök neki 40 bar1bar2  45.5%
kedvelem a készételeket is 5 bar1bar2  5.7%
fontos, hogy olcsóbb 2 bar1bar2  2.3%
fontos, hogy egészségesebb 21 bar1bar2  23.9%
könnyebb a szakácsoknak 3 bar1bar2  3.4%
íztelenebb lett 4 bar1bar2  4.5%
nem észleltem 6 bar1bar2  6.8%
számomra mindegy 7 bar1bar2  8%
Összes válasz 88  
13. A felszolgált ételek mennyisége
leves
bőséges 21 bar1bar2  42%
elég 22 bar1bar2  44%
kevés 4 bar1bar2  8%

köret
bőséges 12 bar1bar2  24%
elég 23 bar1bar2  46%
kevés 8 bar1bar2  16%

hús
bőséges 8 bar1bar2  16%
elég 20 bar1bar2  40%
kevés 17 bar1bar2  34%

saláta
bőséges 5 bar1bar2  11.4%
elég 23 bar1bar2  52.3%
kevés 14 bar1bar2  31.8%

gyümölcs
bőséges 5 bar1bar2  12.2%
elég 14 bar1bar2  34.1%
kevés 22 bar1bar2  53.7%

desszert
bőséges 2 bar1bar2  4.9%
elég 15 bar1bar2  36.6%
kevés 24 bar1bar2  58.5%

14. Milyen levest fogyaszt szívesen?
Helyezés Pontok
csontleves 1 280
frankfurti leves 2 311
csirkeragu-leves 3 321
Jókai bableves 4 339
krémlevesek, pürélevesek 5 364
palócleves 6 381
paradicsomleves 7 410
magyaros jellegű levesek 8 414
zöldségleves 9 414
gyümölcsleves 10 422
zöldborsó leves 11 432
zöldbableves 12 441
gombaleves 13 450
flamand leves 14 486
tarhonyaleves 15 535
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
15. Melyik főfogást kedveli? A legkedveltebbel kezdje a sort!
Helyezés Pontok
rántott húsok körettel 1 205
húsok zöldségkörettel 2 230
vadas spagettivel 3 254
rakott ételek 4 257
olaszos ízek 5 282
tészaételek 6 290
főzelék feltéttel 7 295
salátafélék 8 301
pörköltek körettel 9 309
főtt húsok mártásokkal 10 327
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
16. Milyen ételeket szeret a legkevésbé? A felsorolást a legkevésbé szeretettel kezdje!
Helyezés Pontok
szalézi tészta 1 193
mákos tészta 2 212
édes rakott tészta 3 223
grízes tészta 4 223
káposztás kocka 5 254
paprikás burgonya 6 258
sóskamártás 7 264
tejberizs / tejbegríz 8 276
rakott burgonya 9 320
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
17. Milyen étrendi változtatást javasol? (több válasz lehetséges egy sorban)
legyen több
sertéshús 17 bar1bar2  8.7%
hal 32 bar1bar2  16.3%
zöldség 34 bar1bar2  17.3%
gyümölcs 38 bar1bar2  19.4%
főtt tészta 13 bar1bar2  6.6%
sült tészták 9 bar1bar2  4.6%
marhahús 18 bar1bar2  9.2%
szárnyasok 35 bar1bar2  17.9%

legyen kevesebb
sertéshús 17 bar1bar2  15.5%
hal 11 bar1bar2  10%
zöldség 8 bar1bar2  7.3%
gyümölcs 1 bar1bar2  0.9%
főtt tészta 23 bar1bar2  20.9%
sült tészták 29 bar1bar2  26.4%
marhahús 17 bar1bar2  15.5%
szárnyasok 4 bar1bar2  3.6%

18. Milyen készítési módszerrel készült ételeket kedvel?
Helyezés Pontok
párolt 1 107
sütőben sütött 2 121
főzött 3 147
nyers zöldségek 4 182
bő zsíradékban sütött 5 193
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
19. Támogatná-e a húsmentes napokat?
nem 13 bar1bar2  26%
hetente egyszer 18 bar1bar2  36%
havonta egyszer 11 bar1bar2  22%
igen 8 bar1bar2  16%
Összes válasz 50  
20. Ha kér repetát, kap-e?
igen 13 bar1bar2  26%
nem 3 bar1bar2  6%
néha 3 bar1bar2  6%
ételtől függően 5 bar1bar2  10%
nem szoktam kérni 26 bar1bar2  52%
Összes válasz 50  
21. Hogyan értékeli a menza színvonalát az előz évekhez viszonyítva?
sokkal jobb lett 18 bar1bar2  36%
jobb lett 23 bar1bar2  46%
nem változott 7 bar1bar2  14%
rosszabb lett 0 bar1bar2  0%
sokkal rosszabb lett 2 bar1bar2  4%
Összes válasz 50  

Magyarázat: Az „Összes válasz” az adott kérdésekre adott válaszokat összesítve mutatja. Százalékos bontásban ábrázoltuk, hogy a kitöltők milyen arányban jelölték be az egyes válaszlehetőségeket.