A "Menza" kérdőív eredményei
A kitöltők statisztikai adatai:
A válaszadók létszáma::
95
Az eredmények összefoglalása
1. Mennyire elégedett az elmúlt tanév során a menzával?
Egyáltalán nem bar1bar2 Teljes mértékben
8.26 / 10
A 95 számú kitöltő válaszainak átlaga 8.26 (1-től 10-ig skálázva).
2. Mennyire változatos az étlap?
Egyáltalán nem bar1bar2 Teljes mértékben
7.82 / 10
A 95 számú kitöltő válaszainak átlaga 7.82 (1-től 10-ig skálázva).
3. Mennyire kedvesek és segítőkészek a konyhai alkalmazottak?
Egyáltalán nem bar1bar2 Teljes mértékben
9.09 / 10
A 95 számú kitöltő válaszainak átlaga 9.09 (1-től 10-ig skálázva).
4. Milyen főzeléket fogyaszt szívesen a menzán? Állítsa sorba, és kezdje a legjobban kedvelttel!
Helyezés Pontok
burgonyafőzelék 1 441
babfőzelék 2 498
lencsefőzelék 3 505
csilisbab 4 544
zöldborsófőzelék 5 548
paradicsomos káposztafőzelék 6 637
sárgaborsó-főzelék 7 641
zöldbabfőzelék 8 643
finomfőzelék 9 664
kelkáposzta-főzelék 10 715
paradicsomos burgonyafőzelék 11 720
tökfőzelék 12 830
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
5. Miért ajánlja a menzát másoknak? (több válasz lehetséges) (Opcionális kérdés)
bőséges 33 bar1bar2  12.1%
tiszta 32 bar1bar2  11.7%
változatos 49 bar1bar2  17.9%
ízletes 65 bar1bar2  23.8%
udvariasak a dolgozók 49 bar1bar2  17.9%
olcsó 45 bar1bar2  16.5%
Összes válasz 273  
6. Nem ajánlom a menzát, mert (több válasz lehetséges) (Opcionális kérdés)
drága 7 bar1bar2  16.7%
kicsik az adatok 25 bar1bar2  59.5%
nem tiszta 4 bar1bar2  9.5%
nem egészségesek az ételek 4 bar1bar2  9.5%
a személyzet nem figyelmes 2 bar1bar2  4.8%
Összes válasz 42  
7. Fogyasztana-e különleges köreteket, pl. hajdina, brokkoli, köles, barna rizs? (több válasz lehetséges)
igen, mindegyiket 41 bar1bar2  37.6%
egyiket sem 19 bar1bar2  17.4%
csak hajdina 4 bar1bar2  3.7%
csak brokkoli 18 bar1bar2  16.5%
csak köles 2 bar1bar2  1.8%
csak barna rizs 23 bar1bar2  21.1%
csak köles 2 bar1bar2  1.8%
Összes válasz 109  
8. Milyen köreteket fogyaszt szívesen? Kezdje a legkedveltebbel!
Helyezés Pontok
burgonya 1 365
párolt zöldség 2 382
burgonyapüré 3 397
rizs 4 413
majonézes saláták 5 436
tésztafélék 6 457
tarhonya 7 481
gyümölcsös köretek 8 489
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
9. Ebben a tanévben megjelentek új fogások az étlapon. Értékelje azokat!
harcsapaprikás túrós csuszával
finom 40 bar1bar2  42.1%
19 bar1bar2  20%
nem finom 10 bar1bar2  10.5%
nem szeretem 26 bar1bar2  27.4%

csirkemell-filé sajtmártással
finom 75 bar1bar2  78.9%
20 bar1bar2  21.1%
nem finom 0 bar1bar2  0%
nem szeretem 0 bar1bar2  0%

csirkemell burgonyasalátával
finom 66 bar1bar2  69.5%
22 bar1bar2  23.2%
nem finom 4 bar1bar2  4.2%
nem szeretem 3 bar1bar2  3.2%

flamand leves
finom 38 bar1bar2  40%
38 bar1bar2  40%
nem finom 10 bar1bar2  10.5%
nem szeretem 9 bar1bar2  9.5%

olaszos paradicsomleves
finom 40 bar1bar2  42.1%
30 bar1bar2  31.6%
nem finom 10 bar1bar2  10.5%
nem szeretem 15 bar1bar2  15.8%

húsospenne
finom 47 bar1bar2  49.5%
35 bar1bar2  36.8%
nem finom 7 bar1bar2  7.4%
nem szeretem 6 bar1bar2  6.3%

harcsafilé zöldségágyon
finom 43 bar1bar2  45.3%
20 bar1bar2  21.1%
nem finom 5 bar1bar2  5.3%
nem szeretem 27 bar1bar2  28.4%

sztrapacska
finom 57 bar1bar2  60%
26 bar1bar2  27.4%
nem finom 3 bar1bar2  3.2%
nem szeretem 9 bar1bar2  9.5%

sonkás tészta
finom 44 bar1bar2  46.3%
33 bar1bar2  34.7%
nem finom 11 bar1bar2  11.6%
nem szeretem 7 bar1bar2  7.4%

brassói aprópecsenye
finom 75 bar1bar2  78.9%
17 bar1bar2  17.9%
nem finom 0 bar1bar2  0%
nem szeretem 2 bar1bar2  2.1%

vaníliás nudli
finom 49 bar1bar2  51.6%
24 bar1bar2  25.3%
nem finom 10 bar1bar2  10.5%
nem szeretem 11 bar1bar2  11.6%

10. Mennyire támogatja a minta-menza programot, mely szerint az ételek só- és cukorszegényebben, mesterséges adalékanyagok nélkül készüljenek, egészségesebb, de íztelenebbek legyenek?
teljes mértékben támogatom 38 bar1bar2  40%
nem támogatom 24 bar1bar2  25.3%
közömbös 22 bar1bar2  23.2%
nem hallottam róla 11 bar1bar2  11.6%
Összes válasz 95  
11. Támogatja-e, hogy a kétmenüs rendszerben egyik menü a reformkonyha irányzatnak megfelelően összeállított és elkészített legyen?
igen 56 bar1bar2  58.9%
nem 7 bar1bar2  7.4%
alkalmanként 32 bar1bar2  33.7%
Összes válasz 95  
12. Hogyan vélekedik arról, hogy az elmúlt tanév során a konyha csak friss alapanyagokból, mesterséges adalékanyagok, és készételek nélkül készíti a menüt? (több válasz lehetséges)
örülök neki 77 bar1bar2  49%
kedvelem a készételeket is 10 bar1bar2  6.4%
fontos, hogy olcsóbb 3 bar1bar2  1.9%
fontos, hogy egészségesebb 38 bar1bar2  24.2%
könnyebb a szakácsoknak 3 bar1bar2  1.9%
íztelenebb lett 7 bar1bar2  4.5%
nem észleltem 10 bar1bar2  6.4%
számomra mindegy 9 bar1bar2  5.7%
Összes válasz 157  
13. A felszolgált ételek mennyisége
leves
bőséges 44 bar1bar2  46.3%
elég 43 bar1bar2  45.3%
kevés 5 bar1bar2  5.3%

köret
bőséges 27 bar1bar2  28.4%
elég 45 bar1bar2  47.4%
kevés 16 bar1bar2  16.8%

hús
bőséges 17 bar1bar2  17.9%
elég 40 bar1bar2  42.1%
kevés 33 bar1bar2  34.7%

saláta
bőséges 14 bar1bar2  15.7%
elég 46 bar1bar2  51.7%
kevés 27 bar1bar2  30.3%

gyümölcs
bőséges 11 bar1bar2  12.8%
elég 31 bar1bar2  36%
kevés 44 bar1bar2  51.2%

desszert
bőséges 6 bar1bar2  7%
elég 31 bar1bar2  36%
kevés 49 bar1bar2  57%

14. Milyen levest fogyaszt szívesen?
Helyezés Pontok
csontleves 1 520
frankfurti leves 2 575
csirkeragu-leves 3 593
Jókai bableves 4 641
palócleves 5 656
gyümölcsleves 6 740
magyaros jellegű levesek 7 743
krémlevesek, pürélevesek 8 748
zöldborsó leves 9 828
zöldségleves 10 834
paradicsomleves 11 857
zöldbableves 12 867
flamand leves 13 896
gombaleves 14 899
tarhonyaleves 15 1003
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
15. Melyik főfogást kedveli? A legkedveltebbel kezdje a sort!
Helyezés Pontok
rántott húsok körettel 1 316
húsok zöldségkörettel 2 447
vadas spagettivel 3 486
rakott ételek 4 518
olaszos ízek 5 548
pörköltek körettel 6 557
tészaételek 7 568
salátafélék 8 584
főzelék feltéttel 9 585
főtt húsok mártásokkal 10 616
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
16. Milyen ételeket szeret a legkevésbé? A felsorolást a legkevésbé szeretettel kezdje!
Helyezés Pontok
szalézi tészta 1 353
édes rakott tészta 2 428
mákos tészta 3 444
káposztás kocka 4 450
grízes tészta 5 462
paprikás burgonya 6 490
sóskamártás 7 492
tejberizs / tejbegríz 8 527
rakott burgonya 9 602
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
17. Milyen étrendi változtatást javasol? (több válasz lehetséges egy sorban)
legyen több
sertéshús 36 bar1bar2  10%
hal 56 bar1bar2  15.6%
zöldség 62 bar1bar2  17.3%
gyümölcs 70 bar1bar2  19.5%
főtt tészta 24 bar1bar2  6.7%
sült tészták 18 bar1bar2  5%
marhahús 29 bar1bar2  8.1%
szárnyasok 64 bar1bar2  17.8%

legyen kevesebb
sertéshús 29 bar1bar2  14.5%
hal 22 bar1bar2  11%
zöldség 14 bar1bar2  7%
gyümölcs 3 bar1bar2  1.5%
főtt tészta 44 bar1bar2  22%
sült tészták 46 bar1bar2  23%
marhahús 35 bar1bar2  17.5%
szárnyasok 7 bar1bar2  3.5%

18. Milyen készítési módszerrel készült ételeket kedvel?
Helyezés Pontok
párolt 1 214
sütőben sütött 2 218
főzött 3 278
nyers zöldségek 4 349
bő zsíradékban sütött 5 366
A helyezés a válaszlehetőség rangsorban betöltött helyét mutatja. A legmagasabb helyezésű válaszlehtőséget értékelték a kitöltők a legmagasabbra. A pontok azt mutatják, hogy ezt a lehetőséget hányan választották. A legfontosabb válaszlehetőség kapta a legkevesebb pontot; a legkevésbé fontos válaszlehetőség a legtöbb pontot.
19. Támogatná-e a húsmentes napokat?
nem 36 bar1bar2  37.9%
hetente egyszer 31 bar1bar2  32.6%
havonta egyszer 18 bar1bar2  18.9%
igen 10 bar1bar2  10.5%
Összes válasz 95  
20. Ha kér repetát, kap-e?
igen 28 bar1bar2  29.5%
nem 4 bar1bar2  4.2%
néha 6 bar1bar2  6.3%
ételtől függően 7 bar1bar2  7.4%
nem szoktam kérni 50 bar1bar2  52.6%
Összes válasz 95  
21. Hogyan értékeli a menza színvonalát az előz évekhez viszonyítva?
sokkal jobb lett 33 bar1bar2  34.7%
jobb lett 49 bar1bar2  51.6%
nem változott 10 bar1bar2  10.5%
rosszabb lett 1 bar1bar2  1.1%
sokkal rosszabb lett 2 bar1bar2  2.1%
Összes válasz 95  

Magyarázat: Az „Összes válasz” az adott kérdésekre adott válaszokat összesítve mutatja. Százalékos bontásban ábrázoltuk, hogy a kitöltők milyen arányban jelölték be az egyes válaszlehetőségeket.