TÁPLÁLKOZÁSI KÉRDŐÍV
Bálint Tamás vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának hallgatója.

Szakdolgozatom témája a hazánkban élő egyetemisták és főiskolai hallgatók táplálkozási szokásainak feltérképezése.

Előre is szeretnék köszönetet mondani a kérdőívek kitöltéséért.

Üdvözlettel: Bálint Tamás
1. Neme:
férfi
 
2. Életkor:
 
3. Testmagasság (cm):
 
4. Testsúly (kg):
 
5. Lakóhelye:
főváros
megyeszékhely
város
falu
tanya
 
6. Tanév közben hol lakik?
otthon
kollégiumban
albérletben
egyéb:
 
7. Melyik intézményben tanul? /évfolyam, kar, szak/
 
8. Szülők végzettsége:
 8 általános vagy kevesebbszakmunkásképzőérettségifőiskola/egyetem
anya:        
apa:        
 
9. Szülők foglalkozása (anya):
 
10. Szülők foglalkozása (apa):
 
11. Hányszor étkezik egy nap?
1szer
2szer
3szor
4szer
5ször
6szor vagy többször
 
12. Ki készíti az ételeket általában vizsgaidőszakban?
Ön
szülei, nagyszülei
házastársa, élettársa
egyéb:
 
13. Ki készíti az ételeket általában szorgalmi időszakban?
Ön
szülei, nagyszülei
házastársa, élettársa
egyéb:
 
14. Hol étkezik napközben? (több válasz lehetséges)
otthon
iskolában
munkahelyen
étteremben
gyorsétteremben
utcán
egyéb:
 
15. Eltérnek-e étkezési szokásai vizsgaidőszakban? Ha igen, akkor miben?
nem
igen
 
16. Szed-e valamilyen étrendkiegészítőt? (pl.: tökmagolaj kapszula, vitamin tabletta)
nem
igen
 
17. Tart-e egyéb diétát/étrendet? (pl.: vegetáriánus, cukorbeteg)
nem
igen
 
18. Hallott-e a pszeudocereáliák (pl.: amarant, hajdina…stb.) táplálkozás-élettani szerepéről?
Ha igen, fel tudna sorol néhányat közülük?
nem
igen
 
19. Fogyasztott-e tönköly búza alapú terméket? Ha igen, melyek ezek?
nem
igen
 
20. Szokott bioüzletekben vásárolni? Ha igen, milyen termékeket?
nem
igen, a következőket:
 
21. Ön hisz a bioélelmiszerek egészségjavító hatásában?
nem
igen
 
22. Milyen száraztészta termékeket fogyaszt szívesebben?
tojásos tészták
tojás nélkül készült durum tészták
egyéb /sorolja fel, melyek ezek/:
 
23. Fogyasztott-e olyan száraztészta termékeket, melyek nem hagyományos lisztből készültek, hanem tönköly búza, zab, rozs, amarant, hajdina esetleg köles őrleményekből, őrleménykeverékekből?
nem
igen
 
24. Fogyasztott-e dúsított („színezett”) száraztészta termékeket (spenótpor, céklapor, algapor, paradicsompor tartalmú)?
Ha igen, megnyerték e tetszését?
nem
igen
 
25. Milyen formátumú (alakú, megjelenésű) tésztákat kedvel?
 
26. Fogyaszt-e Gyermelyi tésztát? Esetleg Cerbonát? Vagy egyebet?
nem
igen, éspedig:
 
27. Mennyi folyadékot fogyaszt egy nap?
fél liter
1 liter
2 liter
2 liternél többet
 
28. Milyen gyakran fogyaszt alkoholt, ill. mennyit?
/Csak egy válasz lehetséges! Az utolsó sorban lévő jelölőnégyzetet is pipálja ki, és írja be a szövegmezőbe a mennyiséget!/ (több válasz lehetséges)
soha nem fogyasztok
nagyon ritkán
havonta 1-3 alkalom
hetente 1 alkalom
hetente 2-3 alkalom
hetente 4-5 alkalom
naponta
fogyasztott alkohol mennyisége (dl):
 
29. Milyen rendszerességgel dohányzik?
napi egy dobozt vagy többet
napi fél dobozt
napi pár szálat
alkalmanként
soha nem dohányzom
 
30. Milyen gyakran szokott kábítószert fogyasztani?
napi rendszerességgel
heti rendszerességgel
havonta
alkalmanként
csak kipróbáltam
soha nem fogyasztottam
 
31. Szenved valamilyen anyagcsere, vagy egyéb betegségben ( cukorbetegség, magas vérnyomás, lisztérzékenység, laktóz érzékenység stb.)?
nem
igen, éspedig:
 
32. Kérem a következő táblázatban jelezze a különböző táplálékok fogyasztási gyakoriságát.
 soharitkánhavonta 1-2 alkalommalhetente 1-3 alkalommalnapontanaponta többször
Fehér kenyér, péksütemény            
Barna kenyér            
Müzli, hamlet, abonett, gabonapehely            
Főtt tészta            
Sütemény, keksz            
Kelt tészták (lángos, fánk, bukta)            
Tönköly búzából készült termékek            
Zabot tartalmazó termékek            
Kölest tartalmazó termékek            
Hajdinát tartalmazó termékek            
Amarantot tartalmazó termékek            
Friss tészták (ravioli; tortellini,lasagne, canelloni, gnocchi..stb)